Utveckla ditt skrivande

Individuell skrivguidning

Du ska skriva en bok, uppsats eller utredning. Inför en stor skrivuppgift kan det vara vits att uppgradera sina arbetssätt. Man kan ha mycket nytta av att analysera sin skrivprocess. Vilket kan leda till att man skaffar sig ett bollplank i idéfasen. Eller att man börjar experimentera med nya sätt att organisera sitt material. Om du ibland drabbas av skrivkramp analyserar vi tillsammans hur det uppstår och vad du ska göra för att ta dig ur krampen.

Det finns även något för dig som tillhör dem som skriver texter varenda dag och som längtar efter inspiration, nya idéer, nytt mod. Du vill kunna och våga ta ut svängarna i ditt skrivande.

Engagera mig som din skrivguide så börjar vi med att kartlägga vad du behöver hjälp med, sen lägger vi upp skrivguidningen efter dina behov.

En normal skrivguidning tar mellan tre och åtta sessioner.

Skrivguidning kan förlösa storverk och göra skrivande till en njutningsfull och kreativ syssla. Läs gärna under rubriken Referenser vad de som använt skrivguidning tycker.

 

Skriv bättre på jobbet
- utvecklingsdagar för arbetsplatser

Det här är en skrivkurs är för dig som skriver i jobbet. Eller i andra sammanhang. Och som känner på dig att du kunde skriva bättre och snabbare, med mindre ansträngning.

Vilken text du än ska skriva, från utredningen på 200 sidor till det korta meddelandet som ryms på en sida, så är nycklarna desamma. Att bli medveten om hur du gör när du skriver och anpassa arbetssättet efter din läggning är grundläggande.

Vi börjar med att testa vilken typ av skribent du är: Är du faktainriktad eller tillhör du de effektiva? Eller skriver du kanske känslomässigt?

Sen kollar vi dina skrivarvanor. Du kanske behöver komplettera ditt arbetssätt. I så fall får du tips på vad du kan lägga till.

Att skaffa dig mer kunskap om läsandets villkor är nästa steg. Du får besked om vad som gör en text lättläst, begriplig och underhållande. Och du får en metod för att sätta fingret på vad som är bra och vad som kan förbättras i en text.

Så tittar vi närmare på något du skrivit. Och prövar att skriva nytt med avstamp i det du tagit till dig från kursen.

Investera ett par arbetsdagar, ändra lite på ditt arbetssätt, och du kommer att skriva bättre texter. Låter det för bra för att vara sant? Det är faktiskt inte svårare än så. Den här kursen leder dig steg för steg till ett nytt skrivande.

Lämna ett svar